Çankaya Belediyesi'nin Ezidilere yardım tırı yola çıktı…

Çankaya Belediyesi, IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezidilere, yardım elini uzattı. Çankaya İlçesinde yardıma muhtaç olan ailelere yardımını esirgemeyen Belediye, Türk topraklarına sığınan Ezidi halkını da unutmadı.

22.09.2014 17:56:23 0
Çankaya Belediyesi

Çankaya Belediyesi, IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidilere, yardım elini uzattı. Çankaya İlçesinde yardıma muhtaç olan ailelere yardımını esirgemeyen Belediye, Türk topraklarına sığınan Ezidi halkını da unutmadı.

IŞİD zulmünden kaçarak Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan ve Silopi’ye yerleşen Ezidilere gönderilen yardım tırı temel gıda maddeleri içeriyor. Belediye, 13 ton temel gıda maddesinin, yurtlarını terk etmek zorunda kalan Ezidilere kısa sürede ulaştırılması için harekete geçti. Belediye’nin yardımı, Cuma günü, Silopi’ye yerleştirilen Ezidilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. 

“EZİLEN HALKIN YANINDAYIZ”

Yardım etmenin bir Anadolu kültürü olduğunu ve bunun sadece kendi halkına değil insanlık adına, tüm ihtiyacı olan halklara yapılması gerektiğini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ortadoğu’da yaşanan birçok insanlık dramının bir halkası olan Ezidilerin, IŞİD katliamına kurban gitmemek için yurtlarını terk etmek zorunda kalmaları kabul edilir bir durum değil. Yapılan bu insanlık dışı vahşeti kınıyoruz. Biz ilke olarak Ezidi olsun, Türkmen olsun, Süryani olsun ezilen halkların yanında olmayı önemsiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı Silopi’ye gönderdik. Umuyorum ki bölgeye bir an evvel huzur gelir ve yerinden yurdundan olan insanlar yuvalarına dönerler.” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88